Pulmonológa
Főoldal / Gyermekgyógyászat / Pulmonológia

Pulmonológia

Ősszel-télen légúti betegségek, tavasszal-nyáron allergia okozta tünetek. Megküzdeni a levegőért, örökké fáradtnak és nyűgösnek lenni. Minél hamarabb kiderülnek az okok, annál gyorsabb megtalálni a gyógymódot. Ez a pulmonológus feladata.

 

A légúti betegségek egy részét először banális megfázásnak, vagy éppen az aktuális influenza tüneteinek fogjuk fel, esetleg allergiás tünetnek gondoljuk. Ám a visszatérő betegségek mögött sokszor valamilyen krónikus betegségre lel a szakorvos. Ebben az esetben hiába kezelik a szokásos gyógymódokkal, tovább romlik az állapot, vagy újra vissza-visszatérnek a tünetek, további szenvedést, kényelmetlen, fárasztó napokat, tehetetlenség érzést okozva.

Ami a tünetek mögött lehet

Nem ritka, hogy a légúti tünetek mögött allergiás megbetegedés áll. Akár ételallergia is kiválthatja a betegségre való erősebb hajlamot.  Természetesen az ételallergiának más tünetei is vannak.

A légúti allergiás megbetegedések egyértelműen összefüggnek a gyakori köhögéssel, orrfolyással, orrdugulással, nehézlégzéssel.

Az asztma, asztmás jellegű hörghurut, szénanátha nagyon sok gyerek életét megkeseríti. Ma  már szerencsére nem kell szenvedni ezektől a betegségektől, ha a szakorvos megtalálja, és beállítja a megfelelő gyógyszert.

A visszatérő felső légúti gyulladás, a nátha, és a sokak számára félelmetes krupp is jól gyógyítható jó szakember kezében. Ehhez a témakörhöz tartozik a kellemetlen horkolás kezelése is.

A rengeteg köhögéssel járó hörghurut, és az ágyhoz láncoló tüdőgyulladás okozta kellemetlen és fájdalmas tünetek minél előbbi megszűntetéséhez is rendelkezésre áll szakorvosunk.

Ijesztő, ha a pici légútjaiba idegen test kerül. Szerencsére gyermek szakrendelésünk munkatársai készen állnak az idegen test eltávolítására is.

Dr.Kovács Lajos gyermek tüdőgyógyász a Róbert Károly Magánkórházban

Dr.Kovács Lajos gyermek tüdőgyógyász a Róbert Károly Magánkórházban

Dr.Kovács Lajos pulmonológus a Róbert Károly Magánkórházban egy kisbabát vizsgál

Egy néhány hónapos kisbaba tüdőgyulladás utáni vizsgálata

Dr.Kovács Lajos gyermek allergológus
Dr. Kovács Lajos gyermek pulmonológus
A gyermek kruppos megbetegedése esetén Dr.Kovács Lajos pulmonológus a megoldás
Gyermek pulmonológia a Róbert Kórházban
Gyermekgyógyászat a Róbert Károly Magánkórházban
Gyermek tüdőgyógyászat a Róbert Kórházban

Hírek

Dani az 5000. kisbabánk !

Hogyan kezdődött a pároddal közös családi történetetek?Férjemmel egy munkahelyen dolgoztunk, s addig-addig kerülgettük egymást, mígnem szerelem lett a találkozásokból. Három évvel később, 2011 tavaszán boldogan összeházasodtunk, és vártuk a gyermekáldást, de csak nem akart…

Zokogtam a pozitív terhességi teszt felett - KÖSZÖNET!

Tisztelt Róbert Károly Magánkórház!
Ezúton szeretnék köszönetet mondani hogy segítségükkel világra jöhetett a mi kis Angyalunk! Szeretném elmesélni a történetünk.
6 nőgyógyász,
plusz 30 kiló,
inzulin rezisztencia és teljes reménytelenség. Rengeteg orvosválasz…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.