Pulmonológa
Főoldal / Gyermekgyógyászat / Pulmonológia

Pulmonológia

Ősszel-télen légúti betegségek, tavasszal-nyáron allergia okozta tünetek. Megküzdeni a levegőért, örökké fáradtnak és nyűgösnek lenni. Minél hamarabb kiderülnek az okok, annál gyorsabb megtalálni a gyógymódot. Ez a pulmonológus feladata.

 

A légúti betegségek egy részét először banális megfázásnak, vagy éppen az aktuális influenza tüneteinek fogjuk fel, esetleg allergiás tünetnek gondoljuk. Ám a visszatérő betegségek mögött sokszor valamilyen krónikus betegségre lel a szakorvos. Ebben az esetben hiába kezelik a szokásos gyógymódokkal, tovább romlik az állapot, vagy újra vissza-visszatérnek a tünetek, további szenvedést, kényelmetlen, fárasztó napokat, tehetetlenség érzést okozva.

Ami a tünetek mögött lehet

Nem ritka, hogy a légúti tünetek mögött allergiás megbetegedés áll. Akár ételallergia is kiválthatja a betegségre való erősebb hajlamot.  Természetesen az ételallergiának más tünetei is vannak.

A légúti allergiás megbetegedések egyértelműen összefüggnek a gyakori köhögéssel, orrfolyással, orrdugulással, nehézlégzéssel.

Az asztma, asztmás jellegű hörghurut, szénanátha nagyon sok gyerek életét megkeseríti. Ma  már szerencsére nem kell szenvedni ezektől a betegségektől, ha a szakorvos megtalálja, és beállítja a megfelelő gyógyszert.

A visszatérő felső légúti gyulladás, a nátha, és a sokak számára félelmetes krupp is jól gyógyítható jó szakember kezében. Ehhez a témakörhöz tartozik a kellemetlen horkolás kezelése is.

A rengeteg köhögéssel járó hörghurut, és az ágyhoz láncoló tüdőgyulladás okozta kellemetlen és fájdalmas tünetek minél előbbi megszűntetéséhez is rendelkezésre áll szakorvosunk.

Ijesztő, ha a pici légútjaiba idegen test kerül. Szerencsére gyermek szakrendelésünk munkatársai készen állnak az idegen test eltávolítására is.

Dr.Kovács Lajos gyermek tüdőgyógyász a Róbert Károly Magánkórházban

Dr.Kovács Lajos gyermek tüdőgyógyász a Róbert Károly Magánkórházban

Dr.Kovács Lajos pulmonológus a Róbert Károly Magánkórházban egy kisbabát vizsgál

Egy néhány hónapos kisbaba tüdőgyulladás utáni vizsgálata

Dr.Kovács Lajos gyermek allergológus
Dr. Kovács Lajos gyermek pulmonológus
A gyermek kruppos megbetegedése esetén Dr.Kovács Lajos pulmonológus a megoldás
Gyermek pulmonológia a Róbert Kórházban
Gyermekgyógyászat a Róbert Károly Magánkórházban
Gyermek tüdőgyógyászat a Róbert Kórházban

Hírek

Az év első lombikbébije! - KÖSZÖNET

A mi kis történetünk a meddőségi osztályon kezdődött alig egy évvel ezelőtt. Miután rátaláltunk Tekse István Doktor Úrra pár hét leforgása alatt megállapította, hogy lombikbébi beültetéssel lehet gyermekünk. Ez első hallásra nagyon ijesztő, és nagyon hosszú folyamatnak…

EndoMeetUp I. alkalom összefoglalója

Autentikus forrás szemben az internet kérdéses minőségű információval.
Ezzel az üzenettel és céllal szervezzük az EndoMeetUp eseményeinket havonta egyszer.
Szeptember 20-án lezajlott az első kiscsoportos személyes beszélgetés az endometriózisról, amit - a résztvevők…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.