Termékenység fokozó jóga
Főoldal / Meddőségi Centrum / Termékenység fokozó jóga

Termékenység fokozó jóga

 Mit jelent ma nőnek lenni? Mitől vagyok én NŐ? Zavarba ejtő kérdés.

Földrészenként és kultúránként is más-más választ kapunk a kérdésre. Mégis rengeteg kapcsolódási pont van a válaszokban.

Mindenképp kihívás. A mi kultúránkban egyik oldalon azt halljuk, hogy legyünk kemények és hogyan álljunk helyt a férfiak világában is.  A másik oldalon rengeteg információt kapunk arról mit kell tennünk, vennünk, ennünk, éreznünk, hogy hasonlítsunk egy igazi nőre.

Igyekezzünk magunkkal barátságba kerülni és belátni, hogy az élet hullámzó, változó. A nő életében nincs állandóság.

Változókor nem csak egy van a nő életében. Minden hónapban változunk és visszaváltozunk.

 

Amikor a NŐ gyermeket szeretne, szükséges, hogy kapcsolatot teremtsen a leendő gyermekével, ráhangolódjon a fogadására, hogy kommunikáljon vele, hiszen az egész történet róla szól. Ha ez nem, vagy nehezen megy neki, akkor félelem, stressz lehet a háttérben, amivel érdemes foglalkozni! Mert a tudatalatti félelem és a stressz leállíthatja/nehezítheti a gyerekvállalásért felelős szervek egészséges működését.

A termékenység fokozó jóga speciális formája a jógának. A nők alhasi véredényeinek megmozgatásával a meddőségi problémák kezelésében nyújthat hatékony segítséget. A hatására javul a vérkeringés, és ezzel párhuzamosan a hormonháztartás működése.

A gyakorlatok lassú, nem megterhelő mozdulatokból állnak. Elsősorban a has és a medence szerveire hatnak, de átmozgatják az egész testet is.

A meddőség kezelésére kiegészítő terápiaként alkalmazható. Alternatív gyógymód, ami segítséget nyújthat az okok kezelésére.

Feloldhatjuk a tudatunkban és a tudatalattinkban rosszul rögzült dolgokat, emlékeinket, a régóta fennálló problémáinkat. Megszabadulhatunk romboló szokásainktól, olyan gátaktól, amelyek megakadályozhatják a fogantatást.(Anya-lánya kapcsolatból, -párkapcsolatból, - gyermekkorból, magzati életből hozott rejtett vagy ismert elakadások)

Amellett, hogy jót tesz az egészségnek, a lelket is táplálja, mert a mozgás során endorfin (boldogsághormon) szabadul fel, ily módon a mozgás akár a depresszió leküzdésében is segíthet.

Megteszünk mindent azért, hogy a „Gyermeket akarok és a gyermeket szeretnék” egyensúlyba kerüljön.

Hírek

Az év első lombikbébije! - KÖSZÖNET

A mi kis történetünk a meddőségi osztályon kezdődött alig egy évvel ezelőtt. Miután rátaláltunk Tekse István Doktor Úrra pár hét leforgása alatt megállapította, hogy lombikbébi beültetéssel lehet gyermekünk. Ez első hallásra nagyon ijesztő, és nagyon hosszú folyamatnak…

EndoMeetUp I. alkalom összefoglalója

Autentikus forrás szemben az internet kérdéses minőségű információval.
Ezzel az üzenettel és céllal szervezzük az EndoMeetUp eseményeinket havonta egyszer.
Szeptember 20-án lezajlott az első kiscsoportos személyes beszélgetés az endometriózisról, amit - a résztvevők…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.