Nőgyógyászati onkológiai sebészet
Főoldal / Emlő daganat
menü

Emlő daganat

 

Emlőrák

 

Emlődaganat

Emlődaganat tüneteinek észlelése

A mellrák (melldaganat) tüneteit a beteg észlelheti önvizsgálattal, vagy a rendszeres rákszűrés során veszi észre orvosa. A tünetek észlelése után az első lépés a nőgyógyász felkeresése a pontos diagnózis felállítása céljából. A mell önvizsgálata nem elégséges, mert a tapintással fellelt tünetek előtt az apróbb szöveti elváltozások már kimutathatók megfelelő diagnosztikai módszerekkel.

Melldaganat diagnosztikája

Az orvos ultrahang vizsgálatot, mammográfiát majd biopsziát javasol, melyek eredménye egyértelművé teszik, hogy jóindulatú vagy rosszindulatú daganatról van-e szó. Ha a daganat jóindulatú, nincs vele teendő, kivéve, ha a mérete miatt zavarja a beteget. Ez esetben műtétre kerül sor. Akár történt műtét, akár nem, az orvos rendszeres kontrollra várja vissza pácienseit. A jóindulatú melldaganatok eltávolításának megszervezéséhez forduljon bizalommal nőgyógyászainkhoz.

Onkoteam

Ha a daganat rosszindulatú, a beteg, vagy az ő leletei megjelennek a különböző szakorvosokból álló onkoteam előtt, ahol meghatározzák a kezelést. Az onkoteam összetétele a különleges hozzáértésű, rendkívüli tapasztalattal rendelkező szakértők.

Onkológiai műtét

A leggyakoribb javaslat az onkológiai műtét, melyhez kapcsolódhat kemoterápia. A műtét során nem csak a daganatot távolítják el, hanem az őrszem nyirokcsomót is megjelölik, így nyomon követik a rák esetleges szóródását. Végül az eltávolított szövetet szövettani vizsgálatra küldik. A műtét után újra összeül az onkoteam, melynek tagjai a leletek és tapasztalatok alapján javaslatot tesznek a további kezelésre.

Plasztikai műtét

Szükség esetén, vagy a beteg igényeinek megfelelően helyreállító plasztikai műtét végezhető, bizonyos esetekben az onkológiai műtéttel egyidőben, más esetekben pedig a műtétet követően. Minden betegnek, aki valaha is mellrákban szenvedett, rendszeres kontrollra kell járnia kezelőorvosához, hogy az esetleges kiújulást idejekorán észleljék, és el tudják hárítani a bajt.

EGYEZTESSEN IDŐPONTOT AZ ALÁBBI TELEFONSZÁMON: +36 20 257 5778


Tisztánlátás és törődés a gyógyulás útján

Kórházunkban biztonságban érezheti magát. Pontos és részletes tájékoztatást kap. Megszervezzük a kezelést, irányítjuk a folyamatot, időben hozzájut a gyógyító eljárásokhoz. Tudjuk, hogy a melldaganatos (mellrákos) betegek kezelése során gyakori, hogy a páciens magára marad az egészségügy bonyolult útvesztőiben, elveszettnek és reménytelennek látja sorsát. Ezért a mi célunk az, hogy megvédjük ettől a bizonytalanságtól. Tisztázunk minden mozzanatot, stabil és reményteli marad a beavatkozások során, elkerüli a tanácstalanságot, és a magára hagyottság érzését. Sebészeink különleges hozzáértése, körültekintő döntései, hosszú távú és komplex megoldást biztosítanak.


Nőgyógyászati onkológiai sebészet szakértői

Dr. Siklós Pál

Dr. Siklós Pál

Orvosigazgató, Szülész-nőgyógyász főorvos

Dr. Udvary János

Dr. Udvary János

Sebész, Nőgyógyászati onkológus főorvos

Hírek

Zokogtam a pozitív terhességi teszt felett - KÖSZÖNET!

Tisztelt Róbert Károly Magánkórház!
Ezúton szeretnék köszönetet mondani hogy segítségükkel világra jöhetett a mi kis Angyalunk! Szeretném elmesélni a történetünk.
6 nőgyógyász,
plusz 30 kiló,
inzulin rezisztencia és teljes reménytelenség. Rengeteg orvosválasz…

Ház a semmi közepén, avagy „Robi” csapat építése 2016-ban

Először is, ha jót akarsz, bérelj ki egy nagy házat a semmi kellős közepén! Internet, térerő, kábel tv, központi fűtés nincs, van ellenben fejsze és fahasáb, hideg szél és tűzrakó hely, de legfőképpen itt van veled sok-sok kedves munkatársad!Most jelöld ki a főszakácsot, ő…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.