Tünetek észlelése
Főoldal / Nőgyógyászati onkológiai sebészet / Tünetek észlelése

Tünetek észlelése

A hatékony diagnózis

Valódi biztonságot kizárólag a mammográfiás emlőrákszűrés jelent, mert az apró szöveti elváltozások korai szakaszban önvizsgálat, áttapintás során nem találhatók. A mammográfia egy röntgen vizsgálat, amelynek sugárterhelése elhanyagolható.

Fürdés, törölközés, testápolóval való kenegetés közben minden nő rendszeresen figyeli melle állapotát

Ha bármilyen eltérést tapasztal, keresse meg orvosát! A rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálaton a nőgyógyász áttekinti és áttapintja mellét, ez is a rákszűrés része.

A cél a lehető legkorábban diagnosztizálni a mell rosszindulatú elváltozását, ugyanis minél korábban kerül kezelésre az emlődaganat, annál kisebb egészségügyi és esztétikai kockázattal gyógyul. Mammográfia segítségével már néhány mm-es rákos elváltozást is ki lehet mutatni!

 

Ha mellében bármilyen elváltozást, vagy fájdalmat tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz, és jelentkezzen be emlőműtét specialistáinkhoz, Dr. Siklós Pál nőgyógyász, vagy Dr. Szegedi Zoltán sebész főorvoshoz.

Mit figyelünk meg a mell önvizsgálata során?

  • van-e csomó, göb vagy éppen behúzódás a mellben illetve a hónalj területén?
  • megváltozott-e a mell formája az előző vizsgálathoz képest?
  • váladékozik-e a mell? (Ez a szoptatás befejezése után még hónapokig normálisnak tekinthető!)
  • behúzódik-e az eddig kiemelkedő mellbimbó, vagy megváltozik az iránya, formája?
  • megjelenik-e a bőr felszínén redő, folt vagy mélyedés?
  • megjelenik-e piros, hámló folt a mellbimbón?

Tisztánlátás és törődés a gyógyulás útján

Kórházunkban biztonságban érezheti magát. Pontos és részletes tájékoztatást kap. Időben hozzájut a gyógyító eljárásokhoz. Megszervezzük a kezelést, irányítjuk a folyamatot. Tudjuk, hogy a melldaganatos betegek kezelése során gyakori, hogy a páciens magára marad az egészségügy bonyolult útvesztőiben, elveszettnek és reménytelennek látja sorsát. Ezért a mi célunk, hogy megvédjük ettől a bizonytalanságtól. Tisztázunk minden mozzanatot, stabil és reményteli marad a beavatkozások során, elkerüli a tanácstalanságot, és a magára hagyottság érzését. Sebészeink különleges hozzáértése, körültekintő döntései, hosszú távú és komplex megoldást biztosítanak.

Hírek

Zokogtam a pozitív terhességi teszt felett - KÖSZÖNET!

Tisztelt Róbert Károly Magánkórház!
Ezúton szeretnék köszönetet mondani hogy segítségükkel világra jöhetett a mi kis Angyalunk! Szeretném elmesélni a történetünk.
6 nőgyógyász,
plusz 30 kiló,
inzulin rezisztencia és teljes reménytelenség. Rengeteg orvosválasz…

Ház a semmi közepén, avagy „Robi” csapat építése 2016-ban

Először is, ha jót akarsz, bérelj ki egy nagy házat a semmi kellős közepén! Internet, térerő, kábel tv, központi fűtés nincs, van ellenben fejsze és fahasáb, hideg szél és tűzrakó hely, de legfőképpen itt van veled sok-sok kedves munkatársad!Most jelöld ki a főszakácsot, ő…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.