Megszabadítjuk lába fájdalmától ortopéd specialista segítségével
Főoldal / Ortopédia / A láb betegségei

A láb betegségei

26 csont, 33 ízület, 120 izom szalag és ideg, 8-10 ezer lépés naponta, minden lépésnél a testsúly két-háromszorosa, mint erőkifejtés…

Mi ez? – kérdezhetnénk, ha ez egy találós kérdés lenne. De így csak azt kérdezzük – Hát csoda, hogy ilyen anatómia és ilyen terhelés mellett a láb fájdalma bizony időnként elviselhetetlen? És a válasz – Sajnos, nem csoda!

Ortopéd specialistánk megszabadítja lábát a nyomasztó fájdalomtólAlapos kivizsgálás, és körültekintőszemélyre szabott kezelés az, amiben részesül. Különleges tudása, rendkívüli tapasztalata a záloga a terápiát követő gyors gyógyulásnak, annak, hogy léptei könnyebbé válnak, mindennapi élete mentesül a szinte néha elviselhetetlen lábfájdalom alól.

 

 

MI AZ OKA A NAGYON SOK EMBERT ÉRINTŐ LÁB ÉS TALPFÁJDALMAKNAK?

Azon túlmenően, hogy a láb eleve óriási terhelésnek van kitéve – a fokozott terhelés, például a sok állással és járással nehezített munka további terhelést jelent számára. A korral a talp kiszélesedik, a lábfej megsüllyed, a sarok alatti zsírszöveg csökken, a bőr szárazabbá válik, ez terheli a lábat. Nőknél a magas sarkú cipő viselése szintén tüneteket okoz. Túlsúly esetén a talpra nehezedő nyomás növekedése, vagy a terhesség okozta súlynövekedés szintén okozhatnak lábfájdalmakat, keringési zavarok, cukorbetegség szintén. Bizonyos sportok, vagy például a tánc ugyancsak túlterheli a lábat. Vannak olyan alkati tényezők (lábforma, tengely jellegzetességek, ízületi lazaság), amelyek járáskor vagy sportoláskor olyan korrekcióra kényszerítik a lábat, amelytől fájdalmas panaszok kialakulásához vezetnek.

A LÁB LEGGYAKORIBB BETEGSÉGEI

A LÁBFÁJDALOM MEGELŐZÉSE

A lábfájdalom teljes mértékben sajnos nem megelőzhető, de a tünetek megjelenése vagy súlyosbodása késleltethető.

A leghatékonyabb megelőzés a megfelelő cipő – méretben, fazonban kényelmes – viselete. Aki hajlamos a lábfájdalomra, használjon lábbalzsamot, rendszeresen vegyen lábfürdőt és ápolja lábát, talpát pedikűrrel. A talpmasszázs szintén hatékony a lábfájdalom megelőzésére.

Ortopéd magánrendelésünk előre egyeztetett időpontban fogadja Önt. Várakozás nélkül diagnosztizáljuk lábfájdalmát, személyre szabott, hatékony kezelésben részesül.
 
Ha fáj a lába, fáj a bokája, zsibbad, szaggat, vagy valamelyik ízülete gyulladt, fájdalmas, bízza magát ortopéd sebészünkre! Az ortopédiai betegségek, a láb fájdalma, gyulladásos tünetek az idővel nem gyógyulnak meg. Minél hamarabb ortopéd orvoshoz fordul, annál biztosabban és gyorsabban szabadul meg a hétköznapjait kínzó lábfájdalomtól!
 

Nem csak az időseknek fáj!

Fáj a lábam! Anyaaa, nem tudok aludni! – hallatszik a gyerekszobából a sírós hang. A láb fájdalom nem csak az idősebbeket érinti. Gyermek- és fiatal korban ritkán utalnak komoly betegségre a végtag fájdalmak, mégis érdemes ortopédiai szakrendelést felkeresni, hogy elkülönítsük a kis kellemetlenséget a nagy bajtól. A három-nyolc éves kor között, tipikusan éjjel jelentkező lábfájdalmat növekedési fájdalomnak nevezik a szakemberek is, bár nem bizonyított, hogy pusztán a növekedés végtagfájdalommal járna. Ha a fájdalom mindkét lábat érinti, és nappal nem jelentkezik, valószínű nincs ok az aggodalomra. mégis érdemes a gyerekkel ortopéd orvost fölkeresni, hiszen különböző gyulladások, deformitások, és rosszindulatú daganatok is okozhatnak lábfájdalmat. Fiatal (és idős) sportolók esetében nem ritka – főleg a sportág gyakorlása elején - a többnyire túlzott megerőltetés következtében kialakuló csonthártya-gyulladás. Futók, táncosok, atléták ismert betegsége ez, nagyon erős lábfájdalommal. Egyes sportágak, vagy bizonyos életforma megköveteli, hogy a lábunkat speciális cipőkbe bújtassuk. Ilyen a társastánc, a ritmikus gimnasztika, a balett. Hölgyeknél a „business look” alapfelszereléséhez tartozik a magas sarkú cipő. Ezek a lábfej csontjainak, ízületeinek túlterhelését okozzák, a láb deformálódását alakíthatják ki. A láb fájdalma nem elhanyagolható, nem fog magától helyrejönni, és „megszokni” sem fogja lábunk a különös megterhelést. Kérjük ortopéd specialista tanácsát, aki segít a láb fájdalmának enyhítésében, a láb fájdalom okainak felderítésében. 

Dr. Szikora Gyula ortopéd főorvos lábspecialista

Dr. Szikora Gyula ortopéd főorvos a sebészeti ambulancián

Bütyök műtétek fájdalom nélkül egynapos sebészeten

Bütyök műtét utáni kontroll vizsgálat

Dr. Szikora Gyula a Róbert Károly Magánkórház ortopéd főorvosa

A bütyök műtét után egy héttel történik a drótok és a varratok eltávolítása

Ortopéd sebészeti ambulancia

Fiatalok esetében a bütyök műtét a növekedés befejeződése után jöhet szóba

Dr. Szikora Gyula lábspecialista

Dr. Szikora Gyula a sebészeti ambulancián

Hírek

Újévi kisbaba

2017. első kisbabája Lili Alma. Szülei a Szilveszter éjjelt jógás barátaikkal töltötték, és éjfél után értek haza. Kipihenten, derűsen ébredtek Újév reggelén, amikor Lili Alma úgy döntött, hogy útnak indul. Nóra, Lili Alma édesanyja, nevetve meséli, hogy amikor…

"Egy ilyen hír érthető módon lélekfacsaró.." - Gyógyulástörténet!

Dr. Rucz Árpád, Dr. Szakonyi Tibor és minden kórházukat választani akaró páciens részére!November legvégén kezdődött az egész, amikor is bekerültem Önökhöz a Róbert Kórházba.Férjemmel hosszú hónapok óta gyermeket terveztünk, ami ( bár még vizsgálatok nem erősítették…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.