Főoldal / Sebészet / Fülplasztika

Fülplasztika

Az elálló vagy túl nagy fül a gúny céltáblájává teheti a legszebb vagy legkomolyabb arcot is. Egyszerű és fájdalommentes műtéti beavatkozás eredményeként szép formájú, fejhez simuló fül alakítható ki. A fülkorrekción átesett ezt követően bármilyen frizurát viselhet, életminőségét nem zavarja többé a szembetűnő szépséghiba.

 

MIT KORRIGÁL A FÜLPLASZTIKA?

Az egyik leggyakoribb enyhe fejlődési rendellenesség az elálló fül. A fül alapvetően két ok miatt lehet elálló. Az egyik ok a fülkagyló túlzott növekedése (a fül tövénél a koponyától túlzottan elemelkedik a fülkagyló, csaknem 90 fokot is elérve), a másik pedig a fül felső részén enyhe kidomborodást okozó villa külső szárának, az úgynevezett anthelixnek hiánya (mely a fül felső harmadát teszi elállóvá), vagy fejletlen volta, illetve a két ok kombinációja.

A műtétnél ezt a két eltérést kell korrigálni.

MI TÖRTÉNIK MŰTÉT KÖZBEN?

A metszés a fülkagyló hátsó felén történik, babérlevél alakú bőr kimetszésével, azon terület felett, ahol a koponya és a fülkagyló találkozik. Ez után a kagyló porcából félhold alakú részt távolítunk el, az elálló részt így hátra tudjuk hajtani, ha szükséges az anthelix hiányzó ívének vonalában a porcot elölről meggyengítve hátul csőszerűen visszahajlítva kialakíthatjuk a szükséges domborulatot.

A bőrsebet ezek után bőr alatt futó varrattal zárjuk. A műtét helyi érzéstelenítésben történik, teljesen fájdalmatlan, csak az érzéstelenítő beadása okoz enyhe csípő kellemetlen érzést. A műtét utáni, esetleg az azt követő éjszaka alatt azonban jelentkezhet fájdalom, melyet fájdalomcsillapító szedésével lehet megszüntetni A fülre 1 hétig turbánszerű kötés kerül. 1 hét után a kötést, illetve a varratokat eltávolítjuk. További 1 hétre, alváskor, fejpánt viselése javasolt.

A beavatkozás szövődménye lehet vérzés, sebgyógyulási zavar.

Hírek

2014. Karácsonyi Parti

Ha egy szóban kellene leírni 2014-et, az a szó az lenne - VÁLTOZÁS.Név, logó, honlap. Felújított negyedik emelet, felújított recepció, biztonsági rendszer, irányító táblák. Új orvosszakmák, új munkatársak hosszú sora...Ami nem változott - leültünk egy este szinte…

Hétfőtől kártyázunk

Most tanuljuk az elektronikus beléptető rendszer működésétHónapok óta zajlik a recepció átalakítása.
Cél volt, hogy igényes, esztétikus környezet fogadja pácienseinket és az is, hogy a személyi és a vagyoni biztonságot megőrizzük.Hétfőtől minden kedves Páciensünk kap…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.