Főoldal / Sebészet / Fülplasztika

Fülplasztika

Az elálló vagy túl nagy fül a gúny céltáblájává teheti a legszebb vagy legkomolyabb arcot is. Egyszerű és fájdalommentes műtéti beavatkozás eredményeként szép formájú, fejhez simuló fül alakítható ki. A fülkorrekción átesett ezt követően bármilyen frizurát viselhet, életminőségét nem zavarja többé a szembetűnő szépséghiba.

 

MIT KORRIGÁL A FÜLPLASZTIKA?

Az egyik leggyakoribb enyhe fejlődési rendellenesség az elálló fül. A fül alapvetően két ok miatt lehet elálló. Az egyik ok a fülkagyló túlzott növekedése (a fül tövénél a koponyától túlzottan elemelkedik a fülkagyló, csaknem 90 fokot is elérve), a másik pedig a fül felső részén enyhe kidomborodást okozó villa külső szárának, az úgynevezett anthelixnek hiánya (mely a fül felső harmadát teszi elállóvá), vagy fejletlen volta, illetve a két ok kombinációja.

A műtétnél ezt a két eltérést kell korrigálni.

MI TÖRTÉNIK MŰTÉT KÖZBEN?

A metszés a fülkagyló hátsó felén történik, babérlevél alakú bőr kimetszésével, azon terület felett, ahol a koponya és a fülkagyló találkozik. Ez után a kagyló porcából félhold alakú részt távolítunk el, az elálló részt így hátra tudjuk hajtani, ha szükséges az anthelix hiányzó ívének vonalában a porcot elölről meggyengítve hátul csőszerűen visszahajlítva kialakíthatjuk a szükséges domborulatot.

A bőrsebet ezek után bőr alatt futó varrattal zárjuk. A műtét helyi érzéstelenítésben történik, teljesen fájdalmatlan, csak az érzéstelenítő beadása okoz enyhe csípő kellemetlen érzést. A műtét utáni, esetleg az azt követő éjszaka alatt azonban jelentkezhet fájdalom, melyet fájdalomcsillapító szedésével lehet megszüntetni A fülre 1 hétig turbánszerű kötés kerül. 1 hét után a kötést, illetve a varratokat eltávolítjuk. További 1 hétre, alváskor, fejpánt viselése javasolt.

A beavatkozás szövődménye lehet vérzés, sebgyógyulási zavar.

Hírek

Úsztunk, csúsztunk, raftingoztunk

Az alábbi képek az első Robis csapatépítő hétvégén születtek, ami a rafting jegyében volt hivatott minket szórakoztatni, kikapcsolni és kötetlen környezetben - végre nem munka révén - közelebb hozni egymáshoz.
Jelentjük mindez nagyszerűen sikerült.
Az időjárás…

A portál is újjáépül...

Ma megkezdődött a bejárat újjáépítése.A bútorokat elszállították, mindent lebontanak, felszednek és kialakítják az új recepció környezetét.Megszépül, elegáns lesz és egy korszerű biztonsági rendszerrel bővül...ADDIG SZÍVES TÜRELMÜKET KÉRJÜK A…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.