Hasplasztika
SZÜLŐSZOBA FELÚJÍTÁS X

Kedves Páciensünk!

Április 27-től május 31-ig felújítjuk az eddigi szülőszobai szárnyat.

További információk
Főoldal / Sebészet / Hasplasztika

Hasplasztika

Karcsún és feszesen – a has plasztikai műtéte

A férfiak többsége szerint egy kis pocak aranyos a női testen. A nők szerint is aranyos egy kis pocak a férfi testen. Tehát a kis pocak oké. Főleg, ha szép a bőr fölötte. De ha nem kicsi, hanem nagyobbacska? És, ha nem aranyos, hanem úgy néz ki, mint a katasztrófa sújtotta terület? A plasztikai sebész visszaállíthatja az áhított állapotot. A te dogod csak az lesz, hogy vigyázz rá!


Nincs egyedül, aki két fogyókúra közt mindig kikerekedik, és ezt már nem tudja szépen követni a bőre. Az sincs egyedül, aki sokáig gömbölyű volt, de végre elérte az ideális súlyt, csak éppen a hasa lett ráncos, és egy kicsit meg is ereszkedett. Vagy nagyon. Ma már rengeteg nő szül császármetszéssel. Sokan siratják a régi hasukat, most két párnát látnak a műtéti heg két oldalán. Van, aki meg sem hízik, mégis előredomborodik a hasa, mert hasizmai szétcsúsztak, így elveszett a hasfal tartása. Te is közéjük tartozol? A műtét mellett döntöttél? Lássuk, mi várható!

Rejtett metszés

A probléma hátterében az áll, hogy a bőr rugalmassága nem korlátlan, és sajnos a bőr alatti kötőszövetek és az izmok is könnyen szenvednek maradandó sérülést akár olyan természetes folyamat hatására is, mint a terhesség. Az a rossz hírünk, hogy ha valakinek öröklötten gyengébbek a szövetei, akkor még a kisebb mértékű hízás után történő fogyás is nyomot hagyhat ezen a központi területen. Komoly elhízás esetén a bőr annyira megereszkedhet, hogy kötényszerűen lecsüng, ami nem csak esztétikai probléma forrása lehet. Műtét előtt a plasztikai sebész felméri a páciens állapotát, alkati jellemzőit, igényeit, és ehhez mérten állapítja meg, milyen típusú beavatkozásra lesz szükség. Lehet, hogy csak egy fölösleges rész eltávolítására, a bőr megfeszítésére, a köldök áthelyezésére, de lehet, hogy ezt zsírleszívással célszerű kombinálni, vagy szükség van a hasizmok egyesítésére is. A műtét ennek megfelelően 1-3 órát is igénybe vehet, többnyire altatásban történik.

Egy éjszakát a has plasztikai műtéte után mindenképp az intézményben kell tölteni, majd egy vízzáró kompressziós ruha felöltése után otthon lábadozhatsz. Ezt a ruhát 3-6 héten át kell viselni, a varratszedésre a 2-3 héten kerül sor. Sportolni, fizikai munkát végezni  az első hat hétben tilos. Az orvos útmutatása szerint a kompressziós ruhát lehet, hogy sportoláshoz tovább kell viselned.

A hegvonal a kíváncsi szemek elől rejtetten, a bikinivonalban helyezkedik el. A has és a heg nagyjából fél, egy év alatt nyeri el végső állapotát.

Vigyázz rá!

A plasztikai sebész nem tud új, rugalmas bőrt adni, arra viszont művészi módon képes, hogy visszaállítsa hasad áhított állapotát. De a te eredeti bőröd van ott akkor is. Vigyáznod kell az alakodra!  Beszéld meg orvosoddal, milyen sportot vagy otthon végezhető gyakorlatot javasol, és milyen típusú táplálkozást, hogy karcsú maradj. Ha a műtét után érkezik a gyermekáldás, ne ijedj meg, fogadd örömmel, és fordíts figyelmed a bőröd rugalmasan tartására.

Plasztikai sebészetről bővebben >>>
Arcpalsztikáról bővebben >>>
Fülplasztikáról bővebben >>>
Orrplasztikáról bővebben >>>
Szemhéjplasztikáról bővebben >>>
Nyakplasztikáról bővebben >>>

Zsírleszívásról bővebben >>>
Mellplasztikáról bővebben >>>


Intimplasztikáról bővebben >>>

 

Hírek

Endometriózis nap 2015

Az idén másodjára csatlakozott a Róbert Károly Magánkórház a világméretű EndoMarch kampányhoz. Ezen alkalommal orvosi előadásokkal és ingyenes tanácsadással vártuk az érdeklődőket március 25-én, szerdán, délután 16.00 és 19.00 óra között a Róbert Rendelőbe. Célunk az…

Endo napi ajándékunk

Megírom a történetünket, mert azt hiszem, néhány éve még én is örömmel merítettem volna erőt minden hasonló sikersztoriból, azt pedig, hogy ez velünk is megtörtént, szinte még most sem hiszem el.
Emmára sokat vártunk. Éveket.Alkalmatlannál alkalmatlanabb orvosokkal hozott…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.