Főoldal / Sebészet / Nyakplasztika

Nyakplasztika

 Az elegáns selyemkendő a nyakban gyakran az árulkodó éveket hivatott palástolni. Mert az ápolt arcbőr, a megőrzött alak ellenére sem lehet letagadni az éveket, amelyek a nő nyakán látszódnak meg leghamarabb. A nyakplasztika rendszerint az arc plasztikai műtétével együtt jár, de előfordul, hogy önmagában is igény van az elvégzésére.

 
 

MIÉRT VAN SZÜKSÉG A NYAKFIATALÍTÓ MŰTÉTRE?

Bőrünk az évek múltával veszít kollagén és rugalmas rost tartalmából. Ezzel együtt csökken feszessége, egyre petyhüdtebbé válik. A bőr és a kötőszövetek sorvadása miatt a bőr meglazul, lógni kezd. Újabb és újabb ráncok keletkeznek. A folyamat egyénileg változó, alkati és életmódbeli tényezők befolyásolják.

MI TÖRTÉNIK A NYAKPLASZTIKA SORÁN?

A műtétet altatásban végezzük. Korábban csak a megereszkedett bőr korrekciója történt, azonban a modern eljárások során nem csak a bőrt hanem a bőr alatti izmot is megfeszítjük, javítva ezzel az eredményt, annak tartósságát. A bőrt és a bőr alatti szöveteket a megfelelő irányba kihúzzuk, így nyeri vissza a nyak a fiatalos kontúrt. A nyakfiatalító műtétet mindig egyedileg tervezzük meg. A legkevésbé feltűnő metszés következtében a teljes gyógyulás után azok csaknem láthatatlanok. A beavatkozás végén rugalmas nyomókötés kerül a nyakra.

MŰTÉT UTÁN

A műtétet követő néhány nap kellemetlensége átmenetileg a műtétet követő ödéma és a tartóöltések feszítő hatása. A kezdeti elszíneződés és ödéma csak átmeneti és gyorsan megszűnik. A nyakon átmeneti aszimmetria léphet fel a műtét után, melyet szintén az ödéma és a bevérzések okozhatnak. Ezek 1-2 nap alatt maguktól megszűnnek. Igen ritka esetben ez pár hétig is eltarthat, de a puffadással együtt nyomtalanul eltűnnek. Ezek természetes velejárói lehetnek a műtétnek.

A varratszedés általában 2 hét után várható, amikor a feszülés már jelentősen csökken.
A műtét utáni pár napban célszerű felpolcolt felsőtesttel aludni és inkább pépes, könnyen rágható ételeket fogyasztani. A plasztikai beavatkozás utáni első héten tilos minden olyan tevékenységet folytatni, mely az arc és a nyak vérbőségét okozhatja. A speciális rugalmas kötés viselése 1-2 hétig javasolt. A plasztikai beavatkozás után 6 hétig tartózkodjon minden megerőltető sporttól és fizikai tevékenységtől ! Kerülni kell a napozást és a szoláriumot ezen időszak alatt. Műtét után 10 nappal lehet ismét hajat mosni és egy vékony sminket felhelyezni, mellyel eltakarható az enyhe elszíneződés.

Az általában előforduló műtéti szövődményeken ( vérzés, fertőzés és sebgyógyulási zavar ) kívül - melyek igen ritkák -, lehetnek speciális, a nyakplasztikával kapcsolatos szövődmények is. Ezek közül legsúlyosabb az arcideg működészavara, mely az arc mimikáját átmenetileg befolyásolhatja. Ez pár nap alatt megszűnik, normalizálódik. Ritkább szövődmény a fül átmeneti érzéketlensége, mely rövid ideig tart.

Hírek

2014. Karácsonyi Parti

Ha egy szóban kellene leírni 2014-et, az a szó az lenne - VÁLTOZÁS.Név, logó, honlap. Felújított negyedik emelet, felújított recepció, biztonsági rendszer, irányító táblák. Új orvosszakmák, új munkatársak hosszú sora...Ami nem változott - leültünk egy este szinte…

Hétfőtől kártyázunk

Most tanuljuk az elektronikus beléptető rendszer működésétHónapok óta zajlik a recepció átalakítása.
Cél volt, hogy igényes, esztétikus környezet fogadja pácienseinket és az is, hogy a személyi és a vagyoni biztonságot megőrizzük.Hétfőtől minden kedves Páciensünk kap…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.