Főoldal / Sebészet / Zsírleszívás

Zsírleszívás

Alkati sajátosságok vagy életmódbeli változások okozhatják a test egyes területein kialakuló zsírpárnákat. Ezek eltávolítása korszerű, szövetkímélő technikával történik heg nélküli gyógyulást eredményezve, visszaadva a test fiatalos, sportos arányait.

 
 

MENNYIRE TARTÓS A ZSÍRSZÍVÁS EREDMÉNYE?

A zsírszívás elméleti alapja az a tény, hogy a pubertás kor után a zsírsejtek száma lényegesen nem nő, csak térfogatuk változik.

Ez a térfogatváltozás azonban nagyon nagy lehet. A legegyszerűbben úgy lehet ezt elképzelni, hogy ha egy átlagos zsírsejtet pingponglabda nagyságúnak veszünk, akkor ehhez viszonyítva az elhízott területen lévő zsírsejt akár egy luftballon méretűvé is megduzzadhat.

A zsírszívás során a zsírsejtek kb. 70%-át távolítjuk el. A megmaradt 30% luftballon nagyságú zsírsejt viszont már nehezebben vesz fel újabb zsírmolekulákat, így a kezelt területen a zsírszövet nem gyarapodik annyira, mint a test többi részén. Amennyiben azonban nagyon nagy mennyiségű a bevitt zsír, természetesen ott is lehet további felrakódás.

MI A TITKA ANNAK, HOGY A ZSÍRSZÍVÁS UTÁN NEM MARAD HEG?

A műtét során kb. fél centiméter hosszú seben keresztül egy fém kanült vezetünk a bőr alá, a zsírszövetbe. Ennek a kanülnek tompa a vége és 3 ovális nyílás van az utolsó részén, a másik végét egy csövön keresztül vákuumhoz kapcsoljuk. A kötőszöveti sövények között az eszköz tompa végével szétroncsoljuk a zsírsejteket és a vákuum segítségével ki is szívjuk, anélkül hogy a főbb ereket és idegeket sértenénk. A kis sebzést általában 1 öltéssel zárjuk, amit 1 hét múlva távolítunk el. A kezelt területre ezután speciális kompressziós ruhát adunk, melyet 3-4 héten keresztül éjjel-nappal hordani kell, még zuhanyozáskor sem szabad levenni. Ez olyan anyagból készül, mely szellőzik, zuhanyozás után hajszárítóval megszárítható. A 4. héttől először éjszakára, majd később a 6. héttől már nappalra is elhagyhatjuk a ruhát, testedzésnél még 2-3 hétig hordani javasolt.

Az első 1-2 hétben a kezelt terület megduzzad, esetleg véraláfutások láthatók (kék foltok). A duzzanat fokozatosan megszűnik, 1-2 hónap múlva láthatjuk az eredményt, de apróbb változások még felléphetnek, így a végleges eredmény kb. fél év múlva tapasztalható. (Az utolsó hónapok változásai már nagyon kicsik).

VAN-E KOCKÁZAT?

Mint minden sebészeti beavatkozásnál, itt is felléphetnek szövődmények.

Ezek lehetősége 2-3%.

A legsúlyosabb szövődmény a gyulladás. Mértéke a seb körüli kis bőrpírtól (amely általában pár nap alatt megszűnik) akár olyan súlyos gyulladásig terjedhet, melynek következménye az lehet, hogy a területet fel kell nyitni, a fél centiméteres sebzést akár 10 cm-re meg kell nagyobbítani, sőt akár a kezelt terültet más helyein is nyílást kell készíteni a gyulladásos váladék lebocsátására.

Vérzés is felléphet vérömlenyt okozva, mely gyulladás forrása lehet.

A kezelt területen a bőrfelszín érzékenysége csökkenhet, mely átmeneti, de kivételes esetekben állandósulhat.

A bőr esetleg elszíneződhet, árnyalataival sötétebb lehet a környezeténél.

A műtéti terület feletti bőr egyenetlenül tapadhat le, bemélyedéseket okozva a felszínen.

A szövődmények közül kiemeltük a vérzés, a gyulladás, a sebgyógyulási zavar, az egyenetlen letapadás és a bőrelszíneződés lehetőségét.

Hírek

2014. Karácsonyi Parti

Ha egy szóban kellene leírni 2014-et, az a szó az lenne - VÁLTOZÁS.Név, logó, honlap. Felújított negyedik emelet, felújított recepció, biztonsági rendszer, irányító táblák. Új orvosszakmák, új munkatársak hosszú sora...Ami nem változott - leültünk egy este szinte…

Hétfőtől kártyázunk

Most tanuljuk az elektronikus beléptető rendszer működésétHónapok óta zajlik a recepció átalakítása.
Cél volt, hogy igényes, esztétikus környezet fogadja pácienseinket és az is, hogy a személyi és a vagyoni biztonságot megőrizzük.Hétfőtől minden kedves Páciensünk kap…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.