Gyermeksebészet
Főoldal / Gyermekgyógyászat / Gyermeksebészet

Gyermeksebészet

Kicsi gyerek, nagy aggodalom. Főleg, ha orvosi beavatkozásra kerül sor. Szerencsére intézményünk gyereksebészeti ellátásában minden a kicsik körül forog, tapasztalt munkatársaink a gyerekeket nem kis felnőttként kezelik. Gyerekbarát, biztonságos, gyors, szakszerű: ez a Róbert Károly Magánkórház gyermeksebészete.

 

Előfordulhat, hogy kisebb vagy nagyobb beavatkozásra van szükség valamilyen öröklött vagy szerzett elváltozás, betegség miatt. A szülő megkönnyítheti csemetéje, na és önmaga számára ezt az időszakot azzal, ha jól felkészült, naprakész tudású és gyakorlott gyermeksebész-szakorvoshoz fordul. Régen mindig félelmetes lehetőségként élt az emberekben, hogy műtét segítségével gyógyuljanak. Ma már nagyon sokat fejlődött a sebészet és a hozzá kapcsolódó szakmák elmélete és gyakorlata. A korszerű képalkotó-eljárások lehetővé teszik, hogy az orvos előre „lássa” az ellátandó területet. Az új műtéti technikák és műszerek lehetővé teszik, hogy egészen kicsi bemetszéseken keresztül is bonyolult  beavatkozásokat lehessen végezni. Az egyre hatékonyabb sterilizálási módszerek elenyésző számúra csökkentették a műtét utáni fertőzések arányát. A  korszerű fájdalomcsillapítás, érzéstelenítés sokkal hatékonyabb és kevésbé kockázatos, mint a régi eljárások. Ma már azt is tudjuk, hogy a gyermek nem csupán kisméretű felnőtt: a diagnózist, a beavatkozást, a lábadozás körülményeit mindig az életkorához kell szabni, és gyermekbarát környezetet kell biztosítani számukra a szülők bevonásával.

Kórházunk felkészült a gyermeksebészeti feladatok ellátására, előzetes diagnózisra és utókezelésre is. Honlapunkon a következő gyermeksebészeti beavatkozásokról olvashat:

-          köldök felett középvonalon megjelenő hasfali sérv, más néven epigasztriális sérv;

-          herevízsérv, más néven hydrocele;

-          köldökgyűrűben megjelenő hasfali sérv, vagy köldöksérv;

-          a hasfal sérvkapuinál megjelenő sérv, más néven lágyéksérv;

-          fitymaszűkület, más néven phimosis;

-          rejtett here, más néven retentio testis.


Kapcsolódó Munkatársak

Dr. Sárközy Sándor

Dr. Sárközy Sándor

Gyermeksebész főorvos

Hírek

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.