Hepatológia
Főoldal / Hepatológia
menü

Hepatológia

Hepatológia: májtan, a máj betegségeivel foglalkozó tudományág.

Szerencsére a legtöbb májbetegség laboratóriumi és fizikai vizsgálatokkal jól azonosítható és gyógyításra is egyre hatékonyabb módszerek állnak rendelkezésre. A legismertebb tünet a sárgaság, de a májbetegségek még számtalan formában megnyilvánulhatnak.  Mivel a máj főként az anyagcsere működéséért felelős, így betegsége szinte minden szervünket veszélyezteti. A rendszeres laborvizsgálatok képet adnak a májunk működéséről. Már a kisebb eltéréseknél is halaszthatatlan, hogy szakorvossal konzultáljunk.

 

Egyeztessen időpontot az alábbi telefonszámon: +36 1 444 51 51

 

A máj a rekeszizom alatt, jobb oldalon helyezkedik el. Érhálózata szerteágazó. Egyik fontos feladata az epe termelése, mely az epevezetéken távozik az epehólyag felé, ami a vékonybélbe ürül.

A májbetegségek nagy része a betegség kezdetén nem jár kellemetlen tünetekkel, ezekre általában más célú laborvizsgálatok elvégzésekor derül fény. Más májbetegségek erős tünetekkel, fájdalommal is járhatnak, ilyenkor többnyire azonnali orvosi beavatkozásra van szükség. Intézményünkben gyakorlott belgyógyász, gasztroenterológus, hepatológus szakorvos várja a gyógyulni vágyókat.

 

A következőkről olvashat részletesebben:

 

- sárgaság

- akut májgyulladás tünetegyüttes (sárgaság nélkül)

- krónikus májgyulladás tünetegyüttes

- pozitív hepatitisz szerológia (májgyulladás-vírus jelenlétére utaló lelet)

 Hepatológia szakértői

Dr. Schuller János

Dr. Schuller János


Osztályvezető belgyógyász főorvos, gasztroenterológus, hepatológus

Hírek

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.