Termékenység fokozó jóga
Főoldal / Meddőségi Centrum / Termékenység fokozó jóga

Termékenység fokozó jóga

 Mit jelent ma nőnek lenni? Mitől vagyok én NŐ? Zavarba ejtő kérdés.

Földrészenként és kultúránként is más-más választ kapunk a kérdésre. Mégis rengeteg kapcsolódási pont van a válaszokban.

Mindenképp kihívás. A mi kultúránkban egyik oldalon azt halljuk, hogy legyünk kemények és hogyan álljunk helyt a férfiak világában is.  A másik oldalon rengeteg információt kapunk arról mit kell tennünk, vennünk, ennünk, éreznünk, hogy hasonlítsunk egy igazi nőre.

Igyekezzünk magunkkal barátságba kerülni és belátni, hogy az élet hullámzó, változó. A nő életében nincs állandóság.

Változókor nem csak egy van a nő életében. Minden hónapban változunk és visszaváltozunk.

 

Amikor a NŐ gyermeket szeretne, szükséges, hogy kapcsolatot teremtsen a leendő gyermekével, ráhangolódjon a fogadására, hogy kommunikáljon vele, hiszen az egész történet róla szól. Ha ez nem, vagy nehezen megy neki, akkor félelem, stressz lehet a háttérben, amivel érdemes foglalkozni! Mert a tudatalatti félelem és a stressz leállíthatja/nehezítheti a gyerekvállalásért felelős szervek egészséges működését.

A termékenység fokozó jóga speciális formája a jógának. A nők alhasi véredényeinek megmozgatásával a meddőségi problémák kezelésében nyújthat hatékony segítséget. A hatására javul a vérkeringés, és ezzel párhuzamosan a hormonháztartás működése.

A gyakorlatok lassú, nem megterhelő mozdulatokból állnak. Elsősorban a has és a medence szerveire hatnak, de átmozgatják az egész testet is.

A meddőség kezelésére kiegészítő terápiaként alkalmazható. Alternatív gyógymód, ami segítséget nyújthat az okok kezelésére.

Feloldhatjuk a tudatunkban és a tudatalattinkban rosszul rögzült dolgokat, emlékeinket, a régóta fennálló problémáinkat. Megszabadulhatunk romboló szokásainktól, olyan gátaktól, amelyek megakadályozhatják a fogantatást.(Anya-lánya kapcsolatból, -párkapcsolatból, - gyermekkorból, magzati életből hozott rejtett vagy ismert elakadások)

Amellett, hogy jót tesz az egészségnek, a lelket is táplálja, mert a mozgás során endorfin (boldogsághormon) szabadul fel, ily módon a mozgás akár a depresszió leküzdésében is segíthet.

Megteszünk mindent azért, hogy a „Gyermeket akarok és a gyermeket szeretnék” egyensúlyba kerüljön.

Hírek

KÖSZÖNET! :)

Kórházuk sebészeti osztályán feküdtem november 16 és 19-e között. Méheltávolító műtétem volt plasztikával. Mind az elővizsgálatok, a műtéti előkészítés és műtét, valamint az utógondozás során magasfokú hozzáértéssel, empátiával találkoztam az egész kórházi…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.