Emlő daganat-Mellrák
Főoldal / Nőgyógyászati onkológiai sebészet / Emlő daganat-Mellrák

Emlő daganat-Mellrák

Emlőrák

Emlődaganat, mellrák tüneteinek észlelése

A mellrák (melldaganat) tüneteit a beteg észlelheti önvizsgálattal, vagy a rendszeres rákszűrés során veszi észre orvosa. A tünetek észlelése után az első lépés a nőgyógyász felkeresése a pontos diagnózis felállítása céljából. A mell önvizsgálata nem elégséges, mert a tapintással fellelt tünetek előtt az apróbb szöveti elváltozások már kimutathatók megfelelő diagnosztikai módszerekkel.

Mellrák diagnosztikája

Az orvos ultrahang vizsgálatot, mammográfiát majd biopsziát javasol, melyek eredménye egyértelművé teszik, hogy jóindulatú vagy rosszindulatú daganatról van-e szó. Ha a daganat jóindulatú, nincs vele teendő, kivéve, ha a mérete miatt zavarja a beteget. Ez esetben műtétre kerül sor. Akár történt műtét, akár nem, az orvos rendszeres kontrollra várja vissza pácienseit. A jóindulatú melldaganatok eltávolításának megszervezéséhez forduljon bizalommal nőgyógyászainkhoz.

Onkoteam

Ha a daganat rosszindulatú, a beteg, vagy az ő leletei megjelennek a különböző szakorvosokból álló onkoteam előtt, ahol meghatározzák a kezelést. Az onkoteam összetétele a különleges hozzáértésű, rendkívüli tapasztalattal rendelkező szakértők.

Mellrák onkológiai műtét

A leggyakoribb javaslat az onkológiai műtét, melyhez kapcsolódhat kemoterápia. A műtét során nem csak a daganatot távolítják el, hanem az őrszem nyirokcsomót is megjelölik, így nyomon követik a mellrák esetleges szóródását. Végül az eltávolított szövetet szövettani vizsgálatra küldik. A műtét után újra összeül az onkoteam, melynek tagjai a leletek és tapasztalatok alapján javaslatot tesznek a további kezelésre.

Plasztikai műtét

Szükség esetén, vagy a beteg igényeinek megfelelően helyreállító plasztikai műtét végezhető, bizonyos esetekben az onkológiai műtéttel egyidőben, más esetekben pedig a műtétet követően. Minden betegnek, aki valaha is mellrákban szenvedett, rendszeres kontrollra kell járnia kezelőorvosához, hogy az esetleges kiújulást idejekorán észleljék, és el tudják hárítani a bajt.

EGYEZTESSEN IDŐPONTOT AZ ALÁBBI TELEFONSZÁMON: +36 1 444 51 51


Tisztánlátás és törődés a gyógyulás útján

Kórházunkban biztonságban érezheti magát. Pontos és részletes tájékoztatást kap. Megszervezzük a kezelést, irányítjuk a folyamatot, időben hozzájut a gyógyító eljárásokhoz. Tudjuk, hogy a melldaganatos (mellrákos) betegek kezelése során gyakori, hogy a páciens magára marad az egészségügy bonyolult útvesztőiben, elveszettnek és reménytelennek látja sorsát. Ezért a mi célunk az, hogy megvédjük ettől a bizonytalanságtól. Tisztázunk minden mozzanatot, stabil és reményteli marad a beavatkozások során, elkerüli a tanácstalanságot, és a magára hagyottság érzését. Sebészeink különleges hozzáértése, körültekintő döntései, hosszú távú és komplex megoldást biztosítanak.


Kapcsolódó Munkatársak

Dr. Siklós Pál

Dr. Siklós Pál

Orvosigazgató, Szülész-nőgyógyász főorvos

Dr. Szegedi Zoltán

Dr. Szegedi Zoltán

Sebész főorvos

Hírek

KÖSZÖNET! :)

Kórházuk sebészeti osztályán feküdtem november 16 és 19-e között. Méheltávolító műtétem volt plasztikával. Mind az elővizsgálatok, a műtéti előkészítés és műtét, valamint az utógondozás során magasfokú hozzáértéssel, empátiával találkoztam az egész kórházi…

UNICEF GYEREKHANG PROGRAM

Az 1989. november 20-án, az ENSZ által elfogadott Gyermekjogi egyezmény 28. évfordulóját ünnepeljük idén. Ez az az egyezmény, amelyben részletesen és lényegre törően fogalmazódnak meg azok a speciális jogok, amelyek a gyermekeket megilletik. Kevesebb mint egy éven belül, 1990…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.