Mellrák tünetek észlelése
Főoldal / Nőgyógyászati onkológiai sebészet / Mellrák tünetek észlelése

Mellrák tünetek észlelése

A hatékony diagnózis

Valódi biztonságot kizárólag a mammográfiás emlőrákszűrés jelent, mert az apró szöveti elváltozások korai szakaszban önvizsgálat, áttapintás során nem találhatók. A mammográfia egy röntgen vizsgálat, amelynek sugárterhelése elhanyagolható.

Fürdés, törölközés, testápolóval való kenegetés közben minden nő rendszeresen figyeli melle állapotát

Ha bármilyen eltérést tapasztal, keresse meg orvosát! A rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálaton a nőgyógyász áttekinti és áttapintja mellét, ez is a rákszűrés része.

A cél a lehető legkorábban diagnosztizálni a mell rosszindulatú elváltozását, ugyanis minél korábban kerül kezelésre az emlődaganat (mellrák), annál kisebb egészségügyi és esztétikai kockázattal gyógyul. Mammográfia segítségével már néhány mm-es rákos elváltozást is ki lehet mutatni!

 

Ha mellében bármilyen elváltozást, vagy fájdalmat tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz, és jelentkezzen be emlőműtét specialistáinkhoz, Dr. Siklós Pál nőgyógyász, vagy Dr. Szegedi Zoltán sebész főorvoshoz.

Mit figyelünk meg a mell önvizsgálata során?

  • van-e csomó, göb vagy éppen behúzódás a mellben illetve a hónalj területén?
  • megváltozott-e a mell formája az előző vizsgálathoz képest?
  • váladékozik-e a mell? (Ez a szoptatás befejezése után még hónapokig normálisnak tekinthető!)
  • behúzódik-e az eddig kiemelkedő mellbimbó, vagy megváltozik az iránya, formája?
  • megjelenik-e a bőr felszínén redő, folt vagy mélyedés?
  • megjelenik-e piros, hámló folt a mellbimbón?

Tisztánlátás és törődés a gyógyulás útján

Kórházunkban biztonságban érezheti magát. Pontos és részletes tájékoztatást kap. Időben hozzájut a gyógyító eljárásokhoz. Megszervezzük a kezelést, irányítjuk a folyamatot. Tudjuk, hogy a melldaganatos betegek kezelése során gyakori, hogy a páciens magára marad az egészségügy bonyolult útvesztőiben, elveszettnek és reménytelennek látja sorsát. Ezért a mi célunk, hogy megvédjük ettől a bizonytalanságtól. Tisztázunk minden mozzanatot, stabil és reményteli marad a beavatkozások során, elkerüli a tanácstalanságot, és a magára hagyottság érzését. Sebészeink különleges hozzáértése, körültekintő döntései, hosszú távú és komplex megoldást biztosítanak.

Emlőrák

Kapcsolódó Munkatársak

Dr. Siklós Pál

Dr. Siklós Pál

Orvosigazgató, Szülész-nőgyógyász főorvos

Dr. Szegedi Zoltán

Dr. Szegedi Zoltán

Sebész főorvos

Hírek

UNICEF GYEREKHANG PROGRAM

Az 1989. november 20-án, az ENSZ által elfogadott Gyermekjogi egyezmény 28. évfordulóját ünnepeljük idén. Ez az az egyezmény, amelyben részletesen és lényegre törően fogalmazódnak meg azok a speciális jogok, amelyek a gyermekeket megilletik. Kevesebb mint egy éven belül, 1990…

CSAPATOT ÉPÍT A ROBI! – TÖRÖKMEZŐ

Néha nekünk is ki kell kapcsolódni! Tökéletesebb időjárásunk nem is lehetett volna a hétvégi csapatépítő kiránduláshoz! Gyönyörűen sütött a nap, az erdők sárgába és pirosba burkolóztak már. Hát mi lehetne ennél szebb? Idén ősszel a Törökmezei Turistaházat…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.