Plasztikai műtét
Főoldal / Nőgyógyászati onkológiai sebészet / Plasztikai műtét

Plasztikai műtét

Mit jelent az, hogy „igény és szükség szerint”?

A mai műtéti technikák használatánál gyakran szinte elhanyagolható változás történik a beteg a mellén, még úgy is, hogy nem végeztek rajta esztétikai beavatkozást. Ennek az az oka, hogy a sebész – a biztonságos ellátás keretein belül – arra törekszik, hogy a mellszövetből minél kevesebbet távolítson el.

 

Van, amikor egyértelműen indokolt az emlőműtéttel egyidejű plasztikai műtét. Előfordul, hogy a beteg kéri ezt a megoldást. Az emlő teljes vagy nagy területű eltávolítása mellett a szakorvos nem feltétlen javasolja az azonnali plasztikai műtétet. Ilyenkor halasztott műtétre kerülhet sor azt követően, amikor a beteg már az onkológiai kezelésen részt vett.

Önmagában a plasztikai műtét se nem gátolja, se nem serkenti a gyógyulást, így általában a nőgyógyász-sebészek semleges állásponton vannak ezzel kapcsolatban. A műtétről, a beteg bevonásával a plasztikai sebész dönt a beteggel együtt, de természetesen kooperálnak az operáló orvossal is. 


Kapcsolódó Munkatársak

Dr. Gyarmati Csaba

Dr. Gyarmati Csaba

Plasztikai sebész szakorvos

Hírek

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.