Reumatológia
Főoldal / Reumatológia
menü

Reumatológia

Mozgásszervi betegségek a legkülönbözőbb életkorban jelentkezhetnek. Ha visszatérően jelentkeznek a panaszok, vagy folyamatossá válnak és már el sem múlnak és a mindennapjainkat megkeserítve rontják életminőségünket, forduljunk korszerű szemléletű, gyakorlott orvoshoz

 

Sokszor egy ízület, vagy a gerinc egy bizonyos szakasza lehet érintett. Máskor kiterjedt, sok ízületet vagy a szervezetünk egészét érintő gyulladásos folyamat formájában hívja fel magára a figyelmet. Kezdődhet egyik napról a másikra, gyakran egy-egy rossz mozdulatot követően indul, de sok példa van arra is, amikor hónapok, vagy évek alatt alattomosan alakul, teljesedik ki egy betegség. Törekedni kell arra, hogy panaszok esetén minél hamarabb forduljunk szakemberhez, mert az esetek legtöbbjében magától nem múlik el, sőt valószínűleg egyre rosszabb és rosszabb lesz. Számos esetben (pl. csontritkulásnál) az idejekorán végzett vizsgálatokkal derülhet fény a betegségre és sikeres kezeléssel jól befolyásolható. Orvosi szempontból fontos a fájdalom pontos eredetének kinyomozása, mert így lehet személyre szabott kezelési tervet készíteni. A terápia lehet pl. szájon át alkalmazott gyógyszeres kezelés, ugyanakkor számolni kell az esetleges mellékhatásokkal melyekre a betegek figyelmét is felhívjuk. Előfordulhat a gyulladáscsökkentők emésztőszervi mellékhatása, szélsőséges esetben gyomorfekély kialakulása. Ilyenkor segítség lehet, hogy a hatóanyagot tapasz segítségével is bejuttathatjuk a szervezetbe, vagy helyi, ízületi injekció adásával, ami legtöbbször nagyon hatékony. Ezek mellett speciális, a kiváltó okra (pl. köszvény, vagy autoimmun kórképek) irányuló kezelések is hasznosak. A gyógytorna és az életmódbeli változások az esetek túlnyomó többségében nagyon hatékonyak.

Honlapunkon a következő betegségcsoportokról olvashatnak részletesen:  

1)      Ízületi kopás (artrózis) pl. a térdben, csípőben.

2)      Ízületi gyulladás (artrítisz)

3)      Gerincbetegségek

4)      Lágyrész reuma (pl. teniszkönyök)

5)      Immunbetegség okozta ízületi gyulladás és fájdalom

 

 


Dr. Szombati István

Dr. Szombati István


Reumatológus, klinikai immunológus főorvos

Hírek

DIZÁJNBÉBIK A KÜSZÖBÖN – INTERJÚ VARGA ERIKÁVAL ÉS DR. TEKSE ISTVÁNNAL (2. RÉSZ)

Az “Amiről az orvos nem mindig beszél” című újságban megjelent Varga Erika és Dr. Tekse István interjújának második része, amely szintén izgalmas témát boncolgat. Az újság megvásárolható a Libri könyvesboltokban.

KÖSZÖNET :)

Tisztelt Igazgató Asszony, Ezúton szeretném köszönetemet és hálámat kifejezni az Ön által vezetett intézményben, a Róbert Károly Magánkórházban dolgozó Dr. Jósa Valéria fül-orr-gégész szakorvosnak. Szeretném megköszönni lelkiismeretes, segítőkész, empatikus munkáját a…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.