Hasplasztika
Főoldal / Sebészet / Hasplasztika

Hasplasztika

Karcsún és feszesen – a has plasztikai műtéte

A férfiak többsége szerint egy kis pocak aranyos a női testen. A nők szerint is aranyos egy kis pocak a férfi testen. Tehát a kis pocak oké. Főleg, ha szép a bőr fölötte. De ha nem kicsi, hanem nagyobbacska? És, ha nem aranyos, hanem úgy néz ki, mint a katasztrófa sújtotta terület? A plasztikai sebész visszaállíthatja az áhított állapotot. A te dogod csak az lesz, hogy vigyázz rá!


Nincs egyedül, aki két fogyókúra közt mindig kikerekedik, és ezt már nem tudja szépen követni a bőre. Az sincs egyedül, aki sokáig gömbölyű volt, de végre elérte az ideális súlyt, csak éppen a hasa lett ráncos, és egy kicsit meg is ereszkedett. Vagy nagyon. Ma már rengeteg nő szül császármetszéssel. Sokan siratják a régi hasukat, most két párnát látnak a műtéti heg két oldalán. Van, aki meg sem hízik, mégis előredomborodik a hasa, mert hasizmai szétcsúsztak, így elveszett a hasfal tartása. Te is közéjük tartozol? A műtét mellett döntöttél? Lássuk, mi várható!

Rejtett metszés

A probléma hátterében az áll, hogy a bőr rugalmassága nem korlátlan, és sajnos a bőr alatti kötőszövetek és az izmok is könnyen szenvednek maradandó sérülést akár olyan természetes folyamat hatására is, mint a terhesség. Az a rossz hírünk, hogy ha valakinek öröklötten gyengébbek a szövetei, akkor még a kisebb mértékű hízás után történő fogyás is nyomot hagyhat ezen a központi területen. Komoly elhízás esetén a bőr annyira megereszkedhet, hogy kötényszerűen lecsüng, ami nem csak esztétikai probléma forrása lehet. Műtét előtt a plasztikai sebész felméri a páciens állapotát, alkati jellemzőit, igényeit, és ehhez mérten állapítja meg, milyen típusú beavatkozásra lesz szükség. Lehet, hogy csak egy fölösleges rész eltávolítására, a bőr megfeszítésére, a köldök áthelyezésére, de lehet, hogy ezt zsírleszívással célszerű kombinálni, vagy szükség van a hasizmok egyesítésére is. A műtét ennek megfelelően 1-3 órát is igénybe vehet, többnyire altatásban történik.

Egy éjszakát a has plasztikai műtéte után mindenképp az intézményben kell tölteni, majd egy vízzáró kompressziós ruha felöltése után otthon lábadozhatsz. Ezt a ruhát 3-6 héten át kell viselni, a varratszedésre a 2-3 héten kerül sor. Sportolni, fizikai munkát végezni  az első hat hétben tilos. Az orvos útmutatása szerint a kompressziós ruhát lehet, hogy sportoláshoz tovább kell viselned.

A hegvonal a kíváncsi szemek elől rejtetten, a bikinivonalban helyezkedik el. A has és a heg nagyjából fél, egy év alatt nyeri el végső állapotát.

Vigyázz rá!

A plasztikai sebész nem tud új, rugalmas bőrt adni, arra viszont művészi módon képes, hogy visszaállítsa hasad áhított állapotát. De a te eredeti bőröd van ott akkor is. Vigyáznod kell az alakodra!  Beszéld meg orvosoddal, milyen sportot vagy otthon végezhető gyakorlatot javasol, és milyen típusú táplálkozást, hogy karcsú maradj. Ha a műtét után érkezik a gyermekáldás, ne ijedj meg, fogadd örömmel, és fordíts figyelmed a bőröd rugalmasan tartására.


Kapcsolódó Munkatársak

Dr. Gyarmati Csaba

Dr. Gyarmati Csaba

Plasztikai sebész szakorvos

Dr.Awil Matanus

Dr. Awil Matanus
Plasztikai sebész

Hírek

“Csodálatos természetes szülésem volt…”

Tisztelt Róbert Károly Kórház! Mint sok más kismama, anyagi okok miatt én is rengeteget dilemmáztam, hogy belevágjunk-e a magánkórházi szülésbe. Végül Önök mellett döntöttünk, és 2018. július 23-án megszületett a kisfiam.  Csodálatos természetes szülésem volt. A fogadott…

EGY POZITÍV VISSZAJELZÉS :)

Tisztel Róbert Kórház! Szeretnék visszajelzést adni az Önök részére egy kollégájukkal kapcsolatban. Reményeim szerint észrevételem eljut majd az illetékeshez, jelen esetben akár Keresztes Éva vezetőjéhez. A tegnapi napon igénybe vettük a 18. hetes genetikai ultrahangot a…

Visszahívást kérek

A Róbert Károly Magánkórház a 2007-ben alapított - korábban Róbert Károly Magánklinika nevet viselő - magánklinika jogutódja.